Виробнича нарада з питань розчистки річок

На території Полтавської області нараховується 145  річок загальною протяжністю близько 5 тис. км, більша частина яких потребує розчистки та відновлення водності, оскільки водотоки  замулилися, зміліли, а подекуди й пересохли.

За ініціативи директора Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської ОВА Сергія Олейнікова, в рамках тісної співпраці з органами виконавчої влади та, з метою виконання доручення начальника Полтавської обласної військової адміністрації щодо  активізації роботи з територіальними громадами з питань розчистки та відновлення водності річок Полтавської області, була проведена робоча нарада в приміщенні Департаменту.

Від  Регіонального офісу водних ресурсів у Полтавській області в нараді взяли участь начальник Офісу Олександр Монастирський, заступник начальника Офісу Світлана Соколовська та начальник відділу водних об’єктів, басейнової взаємодії та ТЕБ Леся Клименко.

Було обговорено питання алгоритму дій органів місцевого самоврядування і виконавчої влади щодо порядку і послідовності проведення робіт з   розчистки та відновлення водності  річок  області за рахунок різних джерел фінансування.

Визначили, що варто першочергово сприяти реалізації уже існуючих, розроблених в попередні роки проектів, що ввійшли до проекту Плану управління басейном Дніпра та активізувати просвітницьку роботу серед керівництва громад, висвітлення доцільності та необхідності поліпшення екологічного стану річок Полтавщини.

Запропоновано провести повторну, розширену нараду із залученням керівників міських, селищних, сільських територіальних громад області та обговорити пропозиції органів місцевого самоврядування щодо розчистки та відновлення водності річок області.