Засідання Міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи водосховищ

1 листопада 2023 року в онлайн-режимі відбулось чергове засідання Міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи водосховищ комплексного призначення та водогосподарських систем річок Сула, Псел, Ворскла суббасейну Середнього Дніпра на осінньо-зимовий період 2023-2024 років.

Засідання Комісії провів начальник Басейнового управління водних ресурсів середнього Дніпра, Голова Міжвідомчої комісії Микола Урупа. У засіданні Комісії прийняли участь члени Міжвідомчої комісії, представники обласної військової адміністрації, органів місцевого самоврядування, власників гідротехнічних споруд водних об’єктів та водосховищ, водокористувачів, громадськості селища Велика Багачка Миргородського  району.

На Комісії розглядались наступні питання:

  1. Інформація Полтавського обласного центру з гідрометеорології щодо водності річок Сула, Псел, Ворскла на осінньо-зимовий період 2023-2024 років та аналіз водогосподарської обстановки.
  2. Пропозиції учасників Міжвідомчої комісії щодо режимів роботи водосховищ комплексного призначення та гідротехнічних споруд на руслових водосховищах в басейнах річок Сула, Псел, Ворскла на осінньо-зимовий період 2023-2024 років.

Виходячи з гідрометеорологічної та водогосподарської обстановки у басейнах  річок Сула, Ворскла і Псел, з метою забезпечення населення та галузей економіки водними ресурсами з урахуванням екологічних вимог та інтересів усіх водокористувачів, Міжвідомчою комісією встановлено режими роботи водосховищ в басейнах річок Сула, Псел та Ворскла на  осінньо-зимовий період 2023-2024 років.