Обстеження підтоплених ділянок та проведення замірів рівнів води на території Сем’янівського старостинського округу Полтавської міської територіальної громади

З метою виявлення причин підтоплення приватних осель на території Сем’янівського старостинського округу Полтавської міської територіальної громади, 05.02.2024 фахівцями Офісу здійснено виїзд для проведення обстеження підтоплених ділянок та проведено заміри рівнів води.

У робочій зустрічі взяли участь фахівці Офісу на чолі з начальником Олександром Монастирським та представники Сем’янівського старостинського округу Полтавської міської територіальної громади, зокрема староста Наталія Іонова та землевпорядник.

За результатами попередньо проведених обстежень, органам місцевого самоврядування було рекомендовано вжити заходи щодо створення організованої системи водовідведення та водопониження  з території населеного пункту.

Проте, рекомендації Офісу не враховано та не виконано.

За результатами проведеної роботи виявлено, що на території селища відсутнє централізоване водовідведення поверхневих вод і в зв’язку з цим переповнені паниження рельєфу та стариці водою, що не відводиться до русла річки Ворскла.

Для зменшення впливу тало-дощового паводку на селище Сем’янівка та для вирішення питання ліквідації підтоплення домогосподарств, Офіс рекомендує розчистити чи, при необхідності, перевлаштувати інснуючі водопропускні труби, розчистити водотік, що протікає територією селища та організувати систему водовідведення та водопониження. Зазначені роботи здійснюються  відповідно до проєктно-кошторисної документації з проведенням топографо-геодезичних, геологічних, гідрологічних вишукувань та розрахунків.