З метою забезпечення контролю за дотриманням встановлених режимів роботи водосховищ фахівцями Офісу було здійснено спільний виїзд на Великобагачанський шлюз-регулятор, що розташований по руслу р. Псел у Миргородському районі області та де влаштовано мінігідроелектростанцію.

З метою забезпечення контролю за дотриманням встановлених режимів роботи водосховищ шляхом їх моніторингу та виконання рекомендацій Міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи водосховищ комплексного призначення та водогосподарських систем річок Сула, Псел, Ворскла суббасейну Середнього Дніпра на осінньо-зимовий період 2023-2024 років, було здійснено спільний виїзд 01.02.2024 на Великобагачанський шлюз-регулятор, що розташований по руслу р. Псел у Миргородському районі області та де влаштовано мінігідроелектростанцію.

У робочій групі взяли участь фахівці Офісу на чолі з начальником Монастирським Олександром, представники Великобагачанської селищної ради, зокрема заступник селищного голови Філіпась Андрій та головний інженер ТОВ «Гідроенергоресурс» Барашиков Олег.

Рівень води на Великобагачанському шлюзі-регуляторі відповідає встановленому Міжвідомчою комісією в межах допустимих добових коливань.

В ході робочої  зустрічі було проведено обстеження домогосподарств селища на предмет виявлення підтоплення, здійснено заміри рівня води в колодязях, оглядових водопровідних колодязях та погребах.

Обговорено питання встановлення оптимального режиму роботи В.Багачанського водосховища на період весняної повені 2024 року з метою  задоволення потреб всіх учасників водогосподарсьвкого комплексу та недопущення підтоплення домогосподарств,  розташованих на правому березі р. Псел по вулицях Набережна, Псільська та Перше Травня селища Велика Багачка.